joi, 2 aprilie 2015

Sanatos

Este cazul laptelui care nu se strica nici dupa o saptamana dupa ce l-ai lasat afara din frigider, este cazul branzei care se usuca si devine ca o bucata de cauciuc alba sau al iaurturilor care nu mai au gust de iaurt ci de inghetata dezghetata. La capitolul asta mai bine mergeti in piata si cumparati produse de la micii producatori sau de la taranii care isi aduc putina productie din gospodarie la oras sa o vanda. De aici as cumpara si ouale daca nu sunt obisnuit sa mananc cate trei sau patru pe zi, o data, la micul dejun.

Apoi studiem oferta de salamuri. Aceste preparate au fost hulite in ultimii ani din cauza unor producatori obscuri sau nu care au ales sa bage in reteta tot felul de resturi care, tocate extrem de marunt si amestecate cu coloranti si condimente sintetice, reuseau sa pacaleasca cumparatorii. Asa s-a ajuns ca omul sa manace tot felul de lucruri care nici pe departe nu erau provenite din carnea unui animal: hartie igienica, ziare, copite, mate, unghii de pasare sau oase. Cel mai bine, in ce priveste alegerea salamurilor, este sa ne orientam spre cele un pic mai scumpe, desi pretul mai ridicat nu este intotdeauna si garantul calitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu